Je eigen bruidshummeltjes op je bruiloft!

Wij merken de laatste tien jaar dat het percentage wat betreft bruiloften met eigen bruidskindjes gestegen is. Het is voortaan helemaal hip om te trouwen met je eigen hummeltjes erbij. Wij van Mariage Bruidsmode vinden het zo leuk om telkens weer gezinnetjes te mogen ontvangen met kinderen die helemaal vereerd zijn dat ze zo een grote rol mogen spelen op jullie grote dag. En dus ook automatisch ontzettend naar deze grote dag toeleven!

Bruidskindjes geven je bruiloft iets extra’s!

Hoe schattig is het om op jullie trouwdag je eigen hummeltjes in een prinsessenjurkje of kostuum achter je aan te hebben huppelen? En wanneer jullie kindjes het al een beetje beseffen dat ze zelf aangekleed mogen worden in een prinsessenjurk of kostuum kan het ook voor hun al niet meer stuk!

bruidsmeisjes-jurken

De kleding van de kinderen moet uiteraard afgestemd worden op het bruidspaar. Daarom is het verstandig om tijdig met het uitzoeken van je eigen kleding aan de slag te gaan, zodat je daarna nog voldoende tijd hebt om je kindjes aan te kleden. Het komt regelmatig voor dat ouders de kinderen meenemen met het uitzoeken van de jurk of het trouwpak. Het is dan wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je een oppas meegenomen hebt om de passessie voor jezelf rustig te laten verlopen.

En als je dan die snoetjes ziet als “MAMA” uit de paskamer komt en omgetoverd is tot een echte sprookjesprinses, is dat vertederend!

bruidsmeisje

Taken van de bruidskindjes

 • Het brengen van het ringkussentje
  Tip: dit kussentje kun je door ons atelier laten maken van extra stof/kant van je bruidsjurk. Superleuk toch?
 • Het strooien van de rozenblaadjes, dat noemen ze “strooiertjes”
 • Als jullie kindjes wat ouder zijn zou je ze bijvoorbeeld ook de sleep kunnen laten dragen indien nodig?
 • Huwelijksbedankjes laten uitdelen
 • En niet te vergeten: af en toe je boeket vasthouden, ook erg handig!

Jessica Fotografie Eindhoven-06   Jessica Fotografie Eindhoven-01

Kleding voor de bruidskindjes

Mariage is al 20 jaar gespecialiseerd in bijzondere kleding voor de bruidskinderen. We hebben een aparte kinderafdeling op de 1ste etage! Daar hangt een ruime collectie kinderjurkjes en herenpakjes op voorraad. Regelmatig wordt ervoor gekozen om door ons vakkundig team de jurkjes en herenpakjes voor jullie bruidskindjes speciaal te laten ontwerpen.

Leuke tips!

 • Hetzelfde giletje voor een jongetje laten maken als het trouwpak van de vader.
 • Klein stropdasje (van dezelfde stof) of plastron op een blouse hetzelfde als papa.
 • Extra stof bijbestellen voor de bruidsjurk of het trouwpak om dit bij de kinderen te gebruiken.
 • Een tailleband (met bloem of stras) ook bij de bruidsmeisjes terug laten komen, geeft een heel mooi effect.
 • Ringkussentje laten maken van dezelfde stof als de bruidsjurk.

IMG_151263881093882~2 IMG-20140718-WA0008

Als jullie hiervoor kiezen resulteert dit tot een perfecte combinatie van de kleding van jouw bruidskindjes met je bruidsjurk/ trouwpak.

Heb je zelf geen of nog geen kids? Dan is het ook een leuk alternatief om de neefjes of nichtjes of de kinderen van je vrienden te vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *