Meest gestelde vragen voor het trouwjurken passen

Waarschijnlijk is het voor jou nog een onbekende wereld: de bruidsbranche. Het is dan ook niet gek dat je met een heleboel vragen in je hoofd zit en dat je niet weet hoe alles in zijn werk gaat. Om jou een beetje op weg te helpen hebben we voor jou de 10 meest gestelde vragen op een rijtje gezet. Op deze manier heb jij al voorkennis op het moment dat je een bruidszaak binnenstapt, en kan je met een gerust gevoel op zoek naar jouw droomjurk.

Trouwen, bruiloft, huwelijk, bruidspaar, trouwjurk, bruidsjurk, bruidswinkel, trouwwinkel
Darlynprincess | Pinterest

➳ 1. Hoeveel maanden van te voren moet ik op zoek naar een trouwjurk?
Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Eén van de leukste dingen van de voorbereidingen is jouw droomjurk uitzoeken! Maar hoe lang van te voren moet je op zoek naar een trouwjurk? Als je nog tijd genoeg hebt adviseren wij om 8 tot 12 maanden voor de trouwdatum op zoek te gaan. Als de jurk besteld moet worden kan dit namelijk maximaal 6 maanden duren, en dan moet de jurk ook nog vermaakt worden door onze coupeuse.

Heb je wat minder tijd of wil je bijvoorbeeld eerst afvallen voordat je de trouwjurken zoektocht gaat starten? Geen probleem! Als jouw droomjurk namelijk in de juiste maat in onze bruidszaak hangt, zit je niet meer vast aan de levertijd. Hierdoor kan jouw jurk al veel sneller mee naar huis.

➳ 2. Is het van belang om van te voren een afspraak te maken?
Om teleurstellingen en wachttijden te voorkomen adviseren wij om telefonisch of per mail een afspraak te maken. Zo ben je er zeker van dat er een styliste voor jou klaarstaat en dat er voldoende tijd wordt gereserveerd. Wil je last-minute langskomen in onze bruidszaak? Bel dan eventjes van te voren, dan kunnen wij bekijken of er nog een mogelijkheid is voor de desbetreffende dag.

➳ 3. Is het trouwjurken passen vrijblijvend?
Trouwjurken passen is bij ons geheel vrijblijvend. Uiteraard zullen we ons volledig inzetten om jouw droomjurk te vinden. Maar als je deze niet bij ons kunt vinden, ben je zeker niets verplicht.

➳ 4. Hoeveel personen zal ik meenemen naar het trouwjurken passen?
Bedenk van te voren wie je mee wilt nemen naar het trouwjurken passen. Het is misschien wel één van de belangrijkste beslissingen in je leven, dus neem een gezelschap mee die voor jou een meerwaarde zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld je moeder, schoonmoeder of je zus(je) zijn. Of misschien wel een aantal vriendinnen of je oma. Het maakt niet uit, als jij je er maar helemaal goed bij voelt. Gemiddeld nemen bruiden tussen 3 tot 5 geliefden mee naar onze bruidszaak. Dit is ook een aantal dat wij zouden adviseren, omdat veel meningen het voor de bruid alleen maar lastiger maakt. Probeer ook een gezelschap te kiezen die dicht bij jouw mening staan. Say yes!!… Of toch maar een….. no?

➳ 5. Mag ik foto’s maken tijdens het trouwjurken passen?
Helaas is het niet toegestaan om foto’s te maken tijdens het trouwjurken passen. Dit heeft te maken met merkbescherming vanuit de leveranciers.

➳ 6. Hebben jullie een eigen atelier?
Ja, wij hebben een eigen atelier waar alle trouwjurken vermaakt worden. Van het innemen tot uitleggen van de trouwjurk. Maar ook speciale wensen, zoals een halter, bandjes of mouwtjes kan gerealiseerd worden.

7. Hoe vaak moet ik langskomen als ik mijn droomjurk heb gevonden?
Je komt gemiddeld twee of drie keer terug om jouw trouwjurk helemaal op maat te laten maken. De eerste keer wordt de jurk helemaal afgespeld op jouw figuur. Bij de tweede pasafspraak wordt gekeken of alles naar wens is vermaakt en worden er nog eventuele kleine aanpassingen gedaan. De derde afpassessie wordt enkel ingepland indien er speciale wensen zijn of als de coupeuse het de tweede pasafspraak niet helemaal afkrijgt.

➳ 8. Hoe vind ik perfecte trouwschoenen voor onder mijn jurk?
We hebben een uitgebreide collectie trouwschoenen voor onder de trouwjurk. Hou je van bruidssneakers of juist van hoge pumps? Voor alle mogelijke modellen kan je bij ons terecht. En vind je het gaaf om de schoenen precies dezelfde kleur te hebben als de trouwjurk? Ook dat kan! We kunnen een stukje stof van jouw trouwjurk meesturen naar de schoenenleverancier, waardoor zij de schoenen in exact dezelfde kleur kunnen verven. Matchie Matchieee!

➳ 9. Hoe kan ik mijn trouwjurk na de bruiloft het beste laten reinigen?
Wij adviseren het bruidsmode reinigingbedrijf Puress. Dit bedrijf haalt jouw trouwjurk bij je thuis op en bezorgt hem in originele staat (zonder beschadigingen, vlekken en transpiratievlekken) weer terug op jouw thuisadres. Iedere bruid die bij ons slaagt voor een trouwjurk krijgt een 20% korting bon van Puress.

➳ 10. Zijn jullie goed bereikbaar en is er voldoende parkeergelegenheid?
Wij zitten gevestigd in Geldrop, gelegen in Brabant dichtbij Eindhoven. Onze bruidszaak ligt tegenover het station Geldrop, waardoor het erg goed te bereiken is met het Openbaar Vervoer. Ook hebben we een grote parkeerplaats voor de deur waar je gratis kunt parkeren.