Welke trouwjurk past bij mijn figuur?

Je bent helemaal in de wolken want je hebt je vriend het JA woord gegeven. Helemaal leuk jullie gaan trouwen! Wij als vrouwen denken dan al snel aan de bruidsjurk! Het internet afstruinen naar afbeeldingen van jurken, in bruidsmagazines bladeren en brainstormen met je vriendinnen. Behalve de uiteindelijke trouwdag is niets zo leuk als de aanloop ernaartoe.

Eindelijk kan ik voor een bruidsjurk gaan shoppen… Maar welke trouwjurk past eigenlijk bij mijn figuur? Om je te helpen tijdens de zoektocht naar jouw perfecte jurk geeft Mariage Bruidsmode je wat tips!

Plan op tijd een afspraak om je bruidsjurk te gaan uitzoeken

Het belangrijkste is om ruim van te voren een afspraak met de bruidsmodezaak in te plannen. Ongeveer 11 tot 9 maanden voor de bruiloft is de ideale periode om te gaan passen. Dan heb je nog voldoende tijd om je droomjurk te vinden en te bestellen, want de levertijden kunnen soms een paar maanden zijn. Denk van te voren na over wat voor jurk bij de stijl en de sfeer van jullie feest past!

Neem een vertrouwd iemand mee om een eerlijk oordeel te krijgen, bijvoorbeeld je beste vriendin, moeder of zus. Het is niet prettig om veel mensen mee te nemen, want hoe meer meningen je hebt hoe moeilijker het is om ” jouw droomjurk” te vinden.

Heb je al een duidelijk beeld over het uiterlijk van je jurk?

Dan nog is het erg belangrijk om verschillende stijlen te proberen en te passen. Want met bruidsjurken kun je vooraf niet goed inschatten hoe het er uiteindelijk uitziet als je hem aan hebt. Dit is totaal anders! Er zijn verschillende stijlen in de bruidsmode. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje;

  • Strapless jurk  (schouderpartij helemaal bloot)
  • Empire jurk (strak bij de borsten,loopt daaronder wijd uit)
  • Prinsessenlijn (strak lijfje, meestal met korset, met een prachtige volumerok)
  • Haltermodel jurk (halterband welke in je nek sluit)
  • Tweedelige jurk (losse top met aparte rok)
  • A-lijn (jurk met smalle taille welke vanaf de heupen gestroomlijnd naar beneden doorloopt)
  • Off-shoulder (bandjes of lange mouwen over je armen waardoor er een elegante blote schouderpartij ontstaat)
  • Zeemeerminjurk (het woord zegt het al, strak als een tweede huidje en bij de knieën loopt de rok wijder naar buiten)

mariage blog -  jurken

Het komt vaker voor dat de jurk die door onze verkoopster geadviseerd wordt, de uiteindelijke keuze is! Door jaren ervaring kunnen we perfect inzien wat bij je past en in welke trouwjurk jouw figuur het allermooiste naar voren komt. Dus het is ook een tip om je te laten adviseren en te verrassen en er vooral voor open te staan!

Maar bedenk wel: het allerbelangrijkste bij het uitzoeken van jouw perfecte trouwjurk is je eigen gevoel! Je moet jezelf er lekker in voelen; in de spiegel kijken en denken

wauw ben ik dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *